,

GertVinnie.dk

Koldingvej 98 - 6040 Egtved - Tlf: 75554948

kontakt@GertVinnie.dk - www.GertVinnie.dk

GertVinnie.dk Kropsterapi Wellness Koldingvej 98 6040 Egtved 5 km fra Kolding Storcenter

Migræne

Læs om hovedpine her

Hvad er migræne?

Migræne er en hel eller halvsidig, anfaldsvis hovedpine, som kan ses i alle aldersklasser. Ofte er den ledsaget af kvalme og/eller opkastninger. Man bliver overfølsom overfor næsten alle udefrakommende påvirkninger (især lys og lyd) og søger derfor ofte hvile i et mørkt, stille lokale. Anfaldet af hovedpine varer fra få timer til flere døgn.

Man kender ikke årsagen til migræne. Men man ved, at de store blodkar udenpå hjernen under et anfald udvider sig. Det er formentlig denne udvidelse af blodkarrene, som fremkalder smerten.

Migræne med eller uden forvasler (aura)

De forvarslinger, man kan opleve i forbindelse med hovedpineanfaldet, varer i cirka en halv time for derefter at forsvinde helt. Umiddelbart herefter eller herunder kan der komme hovedpine, men ved nogle anfald kan hovedpinen helt udeblive.

Den hyppigste form for forvarsel er synsforstyrrelser. Symptomerne opleves som flimrende, lysende og zig-zag formede figurer i synsfeltet.

Den næsthyppigste form for forvarsel er snurrende forstyrrelser i fingre eller ansigt. Herfra kan føleforstyrrelserne brede sig langsomt over nogle minutter - for eksempel fra fingrene og op gennem armen.

Man kan desuden i sjældne tilfælde se forbigående lammelser, svimmelhed og talebesvær. Det er dog langt hyppigere at have den almindelige migræne uden disse syns-og føleforstyrrelser, kaldet migræne uden aura.

Hvad kan fremkalde et migræneanfald?

De fleste med migræne kender forskellige føde- eller drikkevarer som for eksempel ost, lakrids, chokolade eller rødvin, som kan fremkalde deres anfald. Disse specielle provokerende faktorer varierer meget fra dag til dag og fra patient til patient.

Det kan også være hormonelt betinget f.eks. i forbindelse med menstruation, dette kan skyldes at der ophober sig affaldsstoffer i blodkarrene i og omkring hjernen, som har svært ved at komme væk fra hovedet, hvilket så kan give smerter.

Der er ofte en familiær tilbøjelighed for migræne, især for migræne med aura, men en egentlig arvegang ikke er fastlagt.

Migrænebehandling - Hvad kan vi gøre ?

Vi har faktisk rigtig meget erfaring med disse grupper.
Vi plejer at kunne hjælpe de fleste allerede første gang, så de værste symptomer lindres her.
Vi optimerer især med iltforsyning, iltoptagelse og blodgennemstrømning + spændte muskler/andet væv.

Kranio-Sakral Terapi (KST) er en effektiv behandlingsform hvad angår migræne (se evt. Bettinas beretning her)

Kranio-Sakral Terapi (KST) kan løsne op for afløbet (venerne) i hovedet og derved give bedre afløb, mindre smerter, for affaldsstoffeerne. KST kan ligeledes få hormonsystemet i balance igen, hvlket kan reducere den hormonelt betingede migræne.

Det kan lade sig gøre at behandle både i udbrud og i smertefri periode.
Det kan være godt med en chauffør, hvis det er i udbrud.

Resultatet kan typisk mærkes efter nogle timer og især efter den første søvn efter behandlingen, sker der rigtig meget.
Det er en god ide at have drukket ekstra vand inden, da der sker en masse udrensning i forbindelse med den type behandling.

For at opnå bedst varigt resultat, skal der typisk to behandlinger til, da dette fanger de sidste komplikationer meget effektivt.
Der kan være nogle, som skal have flere behandlinger, især hvis det har sat i mange, mange år.
Men det skal der pr. erfaring også, hvis der dukker andre gener op, når hovedpinen mister sit tag.

Husk der er tit meget vi er bagefter, når vi har været ramt i en periode, så små skridt efterfølgende.
Det koster nogle meget ømme muskler, eller en smule hovedpine, at fare for hurtigt på med rengøring, havearbejde eller andet.
Det er bare så svært at lade være………….

Når først man har mærket hvor godt det er at være på banen igen, gider de fleste ikke at døje en gang mere.
Derfor er næste skridt at få en enkelt behandling hvis der dukker noget op.


Hvad kan man selv gøre?

Hvis man har migræne, bør man undgå kendte provokerede faktorer som rygning, alkohol, for lidt eller for meget søvn samt de fødevarer, som man ved, kan fremkalde et anfald.

Læs mere om migræne på Migræne & Hovedpineforeningens hjemmeside