,

GertVinnie.dk

Koldingvej 98 - 6040 Egtved - Tlf: 75554948

kontakt@GertVinnie.dk - www.GertVinnie.dk

GertVinnie.dk Kropsterapi Wellness Koldingvej 98 6040 Egtved 5 km fra Kolding Storcenter

Arvæv

-når bindevævet størkner

Først lidt om bindevæv.

For et kunne forstå hvad arvæv er, så skal man vide hvordan bindevæv kan forholde sig. Bindevæv kan have forskellige tilstande.

En måde at illustrere bindevævets tilstande er, hvis man tænker sig noget æggehvide. I rå tilstand er det flydende og i kogt tilstand er det fast. På samme måde kan bindevævet gå fra at være flydende til at blive fast, men det kan mere end det, det kan nemlig blive flydende igen. Det er her at bindevævsterapi (BT) kommer ind i billedet, da det kan få bindevævet til at få sin oprindelige tilstand igen.

Når bindevævet er flydende er der stor gennemstrømning af blod og andre kropsvæsker med ilt og næring, ligesom der er en god bortskaffelse af affaldsstoffer.

Når bindevævet derimod er blevet fast, så bliver gennemstrømningen nedsat, måske til næsten ingenting og derved får muskler og organer ikke den næring og ilt de har behov for, hvilket medfører nedsat muskelstyrke, ømhed og dannelse af mælkesyre.

Arvæv er bindevæv der er blevet hårdt og har så alle de dårlige egenskaber som nævnt ovenfor, det er bl.a. derfor at arvæv typisk har en anden farve (lysere) end det omkringliggende væv (huden). Arvæv har også en anden uhensigtsmæssig egenskab, hvilket er at det strækker sig rundt i kroppen på samme måde som en brandmand i vandet har sine lange fangarme, så har arvævet sine mikroskopisk tynde udløbere der går gennem alt lige fra muskler, organer og sener.

Når en muskel, et organ eller andet bliver gennemtrængt af en udløber fra arvævet så får det område, som udløberen rører ved ligeledes nedsat cirkulation og dermed mindre ilt og næring.

En anden ulempe ved arvæv er at det breder sig, forstået på den måde at vævet ved siden af arvævet også bliver hårdt, så på den måde bliver arvævet ved med at brede sig.

Arvævsbehandling, hvad kan vi gøre?

Arvæv kan løsnes op, så det atter bliver mere flydende og der kommer mere cirkulation.

Det kan både være arvæv i huden og arvæv dybere i kroppen, her bruger vi Bindevævsterapi (BT) til at løsne det op.

Arvæv dybere i kroppen kan være i og omkrig organer efter f.eks. skader fra slag eller fald, her er organmassage et fantastisk redskab til at løsne op i dybden.

Når man løsner et ar, så har man samtidig fat i alle udløberne fra arret, da det hænger sammen, man vil ofte mærke lindring et godt stykke væk fra det sted, hvor arret er.

Så der er gode muligheder får at få bedre cirkulation og mindre gener. Hvad enten det drejer sig om ar fra blindtarmsopperation, diskusprolaps, kikkert undersøgelser, hjerteoperationer, kejsersnit eller andet.

Desuden vil man også opleve at arret, og området omkring arret, bliver mere glat, smidig og får samme farve som huden igen.