,

GertVinnie.dk

Koldingvej 98 - 6040 Egtved - Tlf: 75554948

kontakt@GertVinnie.dk - www.GertVinnie.dk

GertVinnie.dk Kropsterapi Wellness Koldingvej 98 6040 Egtved 5 km fra Kolding Storcenter

Bone Bruise - Knogleødem

Bone Bruise behandling

Bone Bruise er når en knogle bliver udsat for slag, som ikke medfører fraktion eller brud af knoglen, f.eks. sportskader, faldskader, piskesmældslæsioner og trafikuheld.
(Bruise betyder oversat "slag, stød, kvæstelse, mærke af slag, blå plet eller blåt mærke").

Inde i en knogle er der en fin struktur(Svampet knoglevæv), som giver knoglen styrke og lethed. Hvis knoglen bliver udsat for et slag der beskadiger denne struktur, men ikke beskadiger knoglen udvendig, så er der tale om Bone Bruise.

Bone Bruise bliver også omtalt som knogleødem, da der samler sig væske i det beskadige område.

En Bone Bruse er stadiet inden der komme et brud på knoglen og kan være meget smertefuldt, smerten ved Bone Bruise kan være langvarig og helingsprocessen afhænger af flere faktorer.

Ens fysiske form har indflydelse på helingsprocessen, jo bedre form man er i, des hurtigere heler det, ligesom det er af stor betydning hvordan vævet omkring det beskadigede område har det, jo bedre tilstand vævet er i, des hurtigere kan helingsprocessen forløbe.

Bone Bruise kan ikke ses udefra, så efter at hævelsen er forsvundet og evt. blå mærker er væk og det hele ser normalt ud igen, så kan der stadig være smerter.
Smerterne kommer inde fra knoglen, den eneste måde at se en Bone Bruise på, er med en MRI scanning.

Der er tale om Bone Bruise ved pilene:

Bone Bruise

Bone Bruise - knogleødem behandling, hvad kan vi gøre?

Spændingerne i området med Bone Bruise kan løsnes op, det gælder både vævet uden for knoglen og selve knoglen, således at området bliver mere fleksibelt og der bliver bedre cirkulation, derved bliver betingelserne for helingsprocessen optimale.

Det der sker ved et knogle ødem Eller bone bruice, som det også hedder, er at knoglevævet i knoglen får en skade og der kommer en væskesamling inde i knoglen.

Uden om knoglen er der en knoglehinde (periost), igennem denne hinde transporteres alt hvad der skal ind i og ud af knoglen, nærringsstoffer, affaldsstoffer og andet.

Det vil sige at det væske der er samlet sig i knoglen skal ud igennem knoglehinden.

Den påvirkning (slag eller tryk) der har forårsaget knogle ødemet, har oftest samtidigt påvirket knoglehinden, så den spænder op og når hinden er spændt, så går transporten igennem den meget langsomt, derfor lang ophelingstid.

Det der kan gøres behandlingsmæssigt, er at løsne hinden og det omkringliggende væv op med bindevævsbehandling, så hinden kommer til at fungere ved normalt tempo igen.

Vores erfaring er at 1-2 behandlinger er tilstrækkeligt til at give en god effekt.

Med Bindevævs Teknikker og Kranio-Sakral Terapi går vi ind og løsner spændingerne i området, gør det mere fleksibelt og skaber bedre cirkulation.

Jo bedre cirkulation der er, des bedre og hurtigere foregår helingen og jo hurtigere forsvinder smerterne.

til toppen