Hælspore
Hælspore behandlingHvad er en hælspore og hvordan opstår den ?
En hælspore er en knogleudvækst på undersiden af hælbenet.
Hvordan opstår en hælspore ?
En hælspore opstår som følge at spændinger i de muskler og sener der omslutter hælbenet. Der er tale om bl.a. lægmusklerne og akillessenen, samt senerne og musklerne på undersiden af foden.
Når der opstår spændinger i det område, presses hælbenet op og frem, derved opstår der et træk i knoglehinden.
Når der trækkes i knoglehinden, bliver der er lille hulrum mellem knoglen og knoglehinden.
Vi har alle nogle celler der opbygger knoglerne og nogle der nedbryder knoglerne, alt efter behov, der er bl.a. derfor at man får svagere knogle ved lang tids sengeliggende sygdom, da knoglerne bliver nedbrudt, fordi de ikke bliver brugt, når man så bliver rask og begynder at bevæge sig igen så opbygges knoglerne igen.
Når der opstår et hulrum mellem knoglen og knoglehinden så vil cellerne der, opbygger knoglerne, fylde det ud med kalk, for at styrke knoglen, som de tror, har fået et hul i strukturen.
Når dette hulrum er fyldt, ja så har man en hælspore. Og den gør ondt… nu går man jo direkte på knoglevæv. Lidt svarende til at gå med en sten i skoen hele tiden.
Hælspore behandling – hvad kan vi gøre ?
Ved hjælp af Rosenberg Teknik og teknikker fra Ida P. Rolf Metoden kan vi løsne sener og muskler, samt det øvrige væv i området, så spændingen på hælbenet normaliseres.
Når spændingen normaliseres, så nedbrydes den ekstra kalk og hælbenet får igen sin normale facon.