,

GertVinnie.dk

Koldingvej 98 - 6040 Egtved - Tlf: 75554948

kontakt@GertVinnie.dk - www.GertVinnie.dk

GertVinnie.dk Kropsterapi Wellness Koldingvej 98 6040 Egtved 5 km fra Kolding Storcenter

Halsbrand - reflux

Halsbrand behandling

Halsbrand er det, der mærkes, når mavesyre løber op i spiserøret

Hvorfor løber der mavesyre op i spiserøret?

Nederst i spiserøret sidder der en lukkemuskel. Endvidere passerer denne del af spiserøret gennem et hul i den muskelplade, der hedder mellemgulvet. Mellemgulvet forstærker på denne måde spiserørets lukkemuskel, således at systemet fungerer som en slags envejsventil.

Hvis envejsventilen ikke fungerer ordentligt, vil mavesyren kunne glide op i spiserøret. Denne tendens øges, hvis mavesækken indeholder megen mavesaft eller mad, eller hvis der samtidig er noget, der klemmer på mavesækken.

Enhver, der har prøvet at have halsbrand, kender den karakteristiske følelse – den brændende fornemmelse, der stiger fra maven eller den nedre del af brystet op mod halsen og svælget.

De fleste mennesker er ikke klar over, at halsbrand er et symptom på en tilstand kaldet syrerefluks. Halsbrand er faktisk hovedsymptomet på syrerefluks og ofte det eneste symptom, som folk oplever. Det andet hyppige symptom på syrerefluks er sure opstød, en sur smag i halsen eller munden.

Næsten alle vil opleve halsbrand på et eller andet tidspunkt, fx efter et stort måltid. Få, lejlighedsvise tilfælde af halsbrand er nemme at behandle, og derfor betragter mange mennesker halsbrand som et ubetydeligt problem.

Men hvis din søvn, dine daglige aktiviteter og dit stressniveau påvirkes af halsbrand, er det ikke længere ubetydeligt – især ikke hvis du hyppigt lider af halsbrand (to gange om ugen eller oftere). Hvis du er én af de mange, som lider af halsbrand to gange om ugen eller oftere, ved du, hvor meget det rent faktisk kan påvirke dit liv.

For nogle mennesker betyder det, at de må undgå deres yndlings mad eller drikke for ikke at få halsbrand – gør de ikke det, må de leve med det ubehag og den stress, halsbranden medfører. Faktisk siger mange mennesker, at deres halsbrand er så ubehagelig, at det forstyrrer deres søvn, gør dem mindre produktive på arbejdet eller endda medfører, at de må gå glip af sociale begivenheder.

Halsbrand kan udvikle sig til en alvorlig sag, da hovedpulsåren Aorta ligger lige op af spiserøret, så er der farer for at syren der kommer op i spiserøret kan ætse sig igennem både spiserøret og Aorta, hvilket gider en kraftig indre blødning, som er øjeblikkelig livstruende.

Halsbrand behandling, hvad kan vi gøre?

Ved hjælp af Organmassage kan halsbrand reduceres eller ofte helt fjernes, da vi med Organmassage går ind og løsner området omkring spiserøret og frigør den del af mavesækken der er gledet op gennem hullet i mellemgulvet, hvis der er tale om spiserørsbrok, ofte skal der kun en eller ganske få behandlinger til, for at løse problemet.
Hvis der er dannet arvæv i spiserøret, så kan dette løsnes med Rosenberg Teknik.

 

Her lidt mere om andre lidelser ved spiserøret:

Hvad er mavesyre-reflux og halsbrand?

Mavesyre-reflux er betegnelsen for, at surt maveindhold glider op i spiserøret. De fleste mennesker mærker på et eller andet tidspunkt mavesyre-reflux i form af sure opstød eller halsbrand.

Hvad er spiserørs-katar?

Spiserørs-katar er den slimhinde-betændelse, der undertiden opstår nederst i spiserøret som følge af gentagne tilfælde af mavesyre-reflux.

Spiserørskatar kan i svære tilfælde kompliceres med sår, der i sjældne tilfælde kan bløde eller give kronisk blodmangel.

I sjældne tilfælde kan spiserørskatar kompliceres af dannelse af arvæv, der fører til forsnævring af spiserøret.

Hvad er spiserørsforsnævring?

Spiserørsforsnævring mærkes som synkebesvær eller synkestop.

Hvad er spiserørsbrok?

Spiserørsbrok er en tilstand, hvor den øverste del af mavesækken er gledet op gennem hullet i mellemgulvet, hvorpå mellemgulvets muskelfibre ikke kan presse sammen om spiserørets nederste del. Den nederste del af spiserøret står derfor åbent i stedet for som normalt at være lukket.

 

til toppen