,

GertVinnie.dk

Koldingvej 98 - 6040 Egtved - Tlf: 75554948

kontakt@GertVinnie.dk - www.GertVinnie.dk

GertVinnie.dk Kropsterapi Wellness Koldingvej 98 6040 Egtved 5 km fra Kolding Storcenter

Kranio-Sakral Terapi (KST) og spædbørn.

- fordi du bliver klemt når du fødes


Kranio-Sakral Terapi kan give mange spædbørn livsændrende forbedringer.
Mange mennesker fødes med ubalancer i Kranio-Sakral systemet, fordi selve fødselsprocessen, for en ganske almindelig fødsel, er meget ublid ved barnet. Under fødslen presses kranieknoglerne ind over hinanden, så hovedet fysisk fylder så lidt som muligt. Umiddelbart efter skubbes de i facon igen, nu af presset indefra, som atter er størst. Kranieknoglerne er opbygget af flere små dele, som først vokser sammen flere år efter fødslen, det er i disse år vores hoved får størrelse og alle dele kan udvikle sig uden at komme i klemme. Hvis barnet imidlertid har fået et fødselstrauma og ikke selv kan korrigere, kommer alle de små stykker ikke ordentligt på plads, og knoglen vil gro sammen på en forkert måde. Dette kan forårsage at kraniet bliver skævt udviklet, eller være den direkte årsag til manglende plads til hjernen og/eller centralnervesystemet.
Læger beskriver ofte 2 fødselsskader:
1) fødselskanalens asymmetriske form - i mange tilfælde er moderens hofteknogler meget asymmetriske. Når babyens hoved presses ned i fødselskanalen, kan knoglernes indbyrdes placering (hos barnet) blive ændret. Det led, der oftest bliver berørt er mellem kraniet og rygsøjlen.
2) den "aktive" hjælp, som ofte gives under fødslen. Babyens hoved drejes, for at gøre det lettere at få dens skulder ud. Tit påvirker man desuden direkte babyens kranie med en sugekop, for at lette og fremskynde fødselsprocessen. Her observeres både væske ansamlinger og store buler mange uger efter. Babyen har desuden ofte hovedpine efter en sådan fødsel, udover at være fysisk træt.
Tænk på indianerne, hvor man i stedet bruger babyens vægt indefra, til at skubbe på, når moderen sidder i hug-stilling og føder. Det burde være den almindelige fødestilling, men den er ikke optimal for hjælperne. Derfor er vi blevet vænnet til at ligge ned og føde på en briks i hele den europæiske verden. Til skade for barnet men nemmere for lægerne og jordemødre.
Det er jo heller ikke alle børn som ligger optimalt under selve fødslen. Dette kaldes for eksempel stjernekiggere eller sædefødsler foruden de børn som har haft en arm eller et ben i klemme osv. Ved sådanne fødsler påvirkes rytmen også forskelligt, ligesom visse muskler bliver udsat for massiv træk. Hvis fødslen trækker ud eller går alt for hurtigt, vil det også påvirke barnet psykisk og kunne give problemer gennem livet. Det er ikke ualmindeligt at mennesker under hypnose, nævner følelser fra før og under fødslen som den grundlæggende årsag, til vanskeligheder senere i tilværelsen.
Fra kejsersnit-fødsler er der en anden problemstilling. Idet barnet ikke kommer gennem selve fødselskanalen, bliver væskerytmen ikke startet naturligt. Barnet har svært ved at starte rytmen selv og den er ofte meget meget svækket. Dette giver bl.a. langsom reaktion og apati foruden mange udvikling og adfærds problemer. Følelses området er meget påvirket og derfor er det meget sværere at lære tingene, da barnet ikke selv opfatter den reaktion en lyd eller en bevægelse udløser. Altså kan barnet heller ikke så hurtigt regne ud, hvordan tingene kan påvirkes og det bliver sværere at "indlære" både fysisk og psykisk.
Hvis disse børn får KST, og disse ubalancer bliver korrigeret, kan de få en normal udvikling mentalt, følelses-mæssigt og psykisk. Det er klart, at jo tidligere man får hjælp jo bedre. Det sørgelige faktum er dog, at hvis man ikke får hjælp på et eller andet tidspunkt i livet med at korrigere fødselstraumer i Kranio-Sakral systemet, vil disse mennesker aldrig blive i stand til at føle hele deres fulde menneskelige og genetiske potentiale.

Kranio-Sakral Terapi kan desuden bruges til lindring af kolik eller ved spiseproblemer, til børn med øreproblemer både ved mellemøre betændelser og høre problemer. Urolige eller irriterede spædbørn, apatiske og for stille spædbørn, allergi og astma. Motorik og indlærings problemer. Savlebørn og børn som gylper meget. Lyt til din egen fornemmelse og husk at hvis du føler der er noget som ikke passer til dit barn eller barnet ændrer sig, er du den som kender dit barn bedst.