,

GertVinnie.dk

Koldingvej 98 - 6040 Egtved - Tlf: 75554948

kontakt@GertVinnie.dk - www.GertVinnie.dk

GertVinnie.dk Kropsterapi Wellness Koldingvej 98 6040 Egtved 5 km fra Kolding Storcenter

Søvn og søvnløshed

 

Søvnens fire stadier

Søvn foregår i fire stadier, og du skal helst altid have dem alle med - igen og igen, ellers sover du dårligt
Når man sover optimalt, siger man godnat - og vågner op igen og er frisk og veludhvilet.
Søvnforskere inddeler søvnen i fire stadier. Den første er døsen og den sidste er drømmesøvnen REM og sådan kører det frem og tilbage hele natten, således at denne søvncyklus gentages gang på gang natten igennem. Det vil altså sige fra stadie 1 til 4, og så 1 igen osv. Hver søvncyklus tager ca. 90-110 minutter, og den fortsætter, indtil vi vågner efter at havde været denne cyklus igennem mellem fire og seks gange hver nat.

Stadie 1 - Døs

Det er her øjnene lukkes, og kroppen finder ro.
Dette stadie er også, hvor mange siger, at de var vågne, da de blev vækket. Musklerne i dette stadie slapper af, og man kan finde på at lave små spark eller pludselige ryk. Efter 5-10 minutter glider man langsomt over i søvnens andet stadie.

Stadie 2 - Søvnig

Stadie 2 er, hvor man føler, at man har sovet, når man bliver vækket. Det kaldes for let søvn. I andet stadie har vi ikke længere forbindelse til bevidstheden, og for voksne fylder dette stadie ca. 50 % af søvnen.

Stadie 3 - Helt ro

Søvnens stadie 3 er den dybe søvn. Det er i dette stadie, at man virkeligt sover, og kroppen restituerer. Det er også i den dybe søvn, at nogle går i søvne, taler eller tisser i sengen.
Man er stadig søvnig, når man vågner fra den dybe søvn. Nogle påstår, at de går direkte i den dybe søvn, men ifølge forskningen er dette ikke muligt, da man ikke sådan kan springe et stadie over og skyde genvej.
Men hvis man er meget træt, sover man ofte bedre, og man kan derfor være tættere på den dybe søvn i de første stadier.

Stadie 4 - REM, så drømmer vi

Det er under stadie 4, REM søvnen, at vi drømmer. REM betyder egentligt Rapid Eye Movement, hvilket vil sige, at øjnene bevæger sig frem og tilbage. Når man er fremme ved REM søvnen, er det let at vågne, og det er også grunden til, at vi tit vågner op midt i en drøm. REM - eller 4 stadie - udgør ca. 20-25 % af søvnen. Når man har gennemgået de fire stadier, begynder søvncyklus forfra, drømmene stopper, og man kommer tilbage til stadie 1.
Foregår denne cyklus ikke optimalt, vågner vi flere gange om natten og får derfor ikke den optimale søvn

Sønvløshed behandling, hvad kan vi gøre?

Hvis du lider af søvnløshed bruger vi med stor succes Kranio-Sakral Terapi.

Vi skal ind i vaner og rytmer og ændre dine rutiner.

Din krop styres af signaler og at nulstille dem er yderst effektivt.

Arbejdsområdet er typisk hoved og nakke/skulder området, men hele kroppen skal med i en sådan behandling for at symptomerne ikke bare kommer igen.