,

GertVinnie.dk

Koldingvej 98 - 6040 Egtved - Tlf: 75554948

kontakt@GertVinnie.dk - www.GertVinnie.dk

GertVinnie.dk Kropsterapi Wellness Koldingvej 98 6040 Egtved 5 km fra Kolding Storcenter

Behandling af dyr

Når vi behandler dyr, bruger vi en kombination af Kranio-Sakral Terapi (KST), Tensegrity og Rosenbergteknik. Samtidig tilpasses behandlingen til det enkelte dyrs anatomi.

Dyrest centralnervesystem:

KST virker gennem centralnervesystemet. Dyr er gode til at fornemme hvor de er i tid og rum, samt om noget er godt for dem. De har en meget god kontakt med deres centralnervesystem, med mindre der er noget der ikke fungerer optimalt.

Dyrets signaler:

Både hoved men specielt halen, er et vigtigt redskab for dyr. Til at holde balancen med, til at fortælle omverdenen hvordan de har det og ikke mindst i forbindelse med dyret status. (Tit kan en ejer fornemme med det samme, hvis dyret ikke har det godt eller evt. har lavet unoder.) Især halen er udsat for mange knubs og kroppen optager dem direkte gennem hele centralnervesystemet.
Det er derfor vigtigt for dyret, at hoved og hale altid kan bevæge sig helt frit. Vi arbejder især med dyrets kranie, rygrad, korsben og hale samt tilhørende muskler. Ikke fordi vi vælger det, men fordi dyret fortæller det sidder her.

Dyrets sociale funktioner:

Dyret skal kunne fungere socialt sammen med andre dyr og mennesker. Det kan dyret bedst når det ikke har strukturelle (fysiske) problemer. Husk når de strukturelle problemer er behandlet, vil de psykiske problemer som oftest løse sig selv.
Eksempel: En hest har været til bedækning og er blevet behandlet uhensigtsmæssigt. Den er nu hjemme igen, men har under opholdet hos fremmede, oparbejdet nogle spændinger.
Eksempel: Din hund er blevet bidt. Kørt ned i trafikken eller har haft andre uheldige oplevelser måske endda helt som lille hvalp.

Med KST behandler vi dyr, som vi behandler mennesker. For ganske som vi mennesker kender det, kan dyrets nerver være i klemme, eller muskler gået i krampe. Forskellen er at dyret ikke kan fortælle, hvordan det gør ondt. Det kan kun med sin adfærd og signaler vise at det ikke har det godt. Vi følger nervebanerne og løsner spændinger eller væv, som vi kommer frem. Hvis knoglerne er roteret, drejer de sig selv tilbage når trækket slipper fra muskler eller sener. Tensegrity og Rosenbergteknikken, bruger vi hovedsagelig til at løsne muskelspændinger og led der har nedsat bevægelighed. Hele behandlingen er meget blid og de fleste dyr slapper hurtigt af, når de efter en tid med ondt, atter får ro i kroppen.

Når kroppen fungerer igen, glemmer dyret lynhurtigt ømheden og begynder at fungere normalt. Et dyr skal ikke overbevise sig selv om at det virker, det kan mærke det med det samme. Dette betyder at det som oftest er tilstrækkeligt med en til to behandlinger til dyr.

Hvilke dyr kan behandles:

Der er ikke nogen begrænsning for hvilke, der kan behandles. Mennesker har forholdsvis ens anatomi, det har dyrene stort set også, men der er forskel på knoglerne, især i deres kranier, dels i udformning og dels i størrelse.
Eksempel: Der vil være forskel på at behandle en gravhund og en Grand Danois.

Husk lige efter behandlingen kan dyret blive træt og tørstig.